Vliegenramen &-deuren van HR

Home  >  Producten >  Ramen en deuren Vliegenramen & -deuren van HR
Vliegenramen & -deuren van HR
HR Vliegenramen – en deuren kan je helpen met aluminium (schuif)vliegendeuren, rolhorren en plissés op maat. Hierbij staan duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap centraal.
Vliegenramen op maat van HR
Vliegenramen zijn onmisbaar in elke woning. Niemand heeft graag vliegen, muggen of andere insecten in huis, maar je moet je huis toch kunnen verluchten? Een vliegenraam is hiervoor de oplossing.
De vliegenramen van HR Vliegenramen en -deuren zijn gemakkelijk te plaatsen met klemmetjes. Hiernaast zijn ze ook duurzaam en kwalitatief afgewerkt zodat je er lang plezier van hebt.
Er zijn verschillende uitvoeringen van HR’s vliegenramen. Deze zijn afhankelijk van waar deze geplaatst moeten worden. We zetten deze varianten even op een rijtje voor jou.
1. Vliegenramen plaatsen op normale ramen
In de meeste situaties worden er 15mm profielen gebruikt. Het vliegenraam wordt in dit geval vastgezet met klemmen en klikkers.
2. Vliegenramen plaatsen op ramen met screens of rolluiken
Moet er een vliegenraam geplaatst worden op een raam met rolluiken of zonnescreens? Dat is geen enkel probleem! In dit geval worden er 11mm profielen gebruikt.
3. Vliegenramen plaatsen op ramen met kozijnen of sierlijsten
Sierlijsten of kozijnen op jouw ramen? Dan worden er blokvliegenramen gebruikt. Deze blokramen bevatten twee schieters aan de bovenzijde die in het raamkozijn geklemd worden.
De voordelen van HR’s vliegenramen
Vliegenramen van HR hebben uiteraard tal van voordelen. We geven je wat meer uitleg over wat deze vliegenramen uniek maakt
1. Hoogwaardige alumium
De vliegenramen worden gemaakt van kwalitatief aluminium. Dit aluminium is beschikbaar in alle RAL-kleuren zodat het naadloos past bij je huis. Hiernaast worden de vliegenramen ook verstevigd met aluminium buisprofielen.
2. Geplastificeerd glasvezelgaas

Door het gebruik van geplastificeerd glasvezel in het gaas, krijg je een vliegenraam dat stootvast, roestvrij en zelfdovend is. Het vliegengaas is klein genoeg om alle insecten buiten te houden. Naast het standaard gaas, zijn er verschillende andere gaassoorten verkrijgbaar:

  • Bellavista gaas
  • PetScreen
  • Vliegengaas in inox
3. Duurzaam PVC-snoer
Het PVC-snoer wordt gebruikt om het vliegengaas te bevestigen op het kader van het vliegenraam. PVC is hiervoor het perfecte materiaal omdat het met wisselende temperaturen om kan. Hierdoor houdt het in winter en zomer steeds dezelfde spanning. Je kan het snoer krijgen in twee kleuren: zwart en grijs.
4. PVC- of verstekprofielen
Voor vliegenraamprofielen zijn er twee opties: PVC- of in verstek gezaagde profielen. PVC-profielen zijn duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Verstekprofielen hebben dan weer een strakkere look. Dit komt omdat verstekprofielen inwendig verbonden worden. Hierdoor vormt het een naadloos geheel in tegenstelling tot PVC, waar er hoekstukken nodig zijn.
Blokvliegenramen zijn enkel met verstekprofielen te verkrijgen.
5. Makkelijk te plaatsen en te verwijderen
Vliegenramen gemaakt uit 11mm of 15mm profielen hebben vier inoxklemstukken: twee bovenaan en twee onderaan. Deze zijn makkelijk los te klikken om het raam te verwijderen of vast te klikken om het te plaatsen.

Heeft u vragen over de vliegenramen en -deuren van HR?