Verano doekdaken

Home  >  Producten >  Terrasoverkappingen Verano Doekdaken

Verano Doekdaken

V642-Tumba pergola

De V642-Tumba is de nieuwste verandazonwering van Verano. Het is een terrasoverkapping, vrijstaand op 2 poten, met een doek dat in- en uitschuifbaar is.

De pergola heeft een maximum breedte van 6 meter, een maximale uitval van 5 meter en is toepasbaar op terrasoverkappingen of aan gevels.

Deze wordt uitgevoerd met een 100% hightec polyester doek, dat ook nog eens zonwerend, waterafstotend én weersbestendig is. Het doek komt met een rits in de zijgeleiding en is ook voorzien van een gepatenteerd sluitingsmechanisme. De combinatie van de rits en het lockingmechanisme zorgt ervoor dat het doek strak gespannen is en de voorlijst vergrendeld wordt.

Het variabele, vierzijdige spaningssysteem brengt een soepele beweging in het doek. Wanneer je de pergola volledig opent, wordt er een maximale spanning bereikt door de voorlijst automatisch te vergrendelen.

Maar wat met de waterafvoer? Deze is volledig geïntegreerd in de voorlijst en het water wordt afgevoerd naar de staanders. In het doek kunnen er geen ‘waterzakken’ komen. Zelfs niet als de constructie een lage helling heeft! Het doek ziet er dus helemaal perfect uit, heeft geen golven, rimpels of kreuken én presteert op z’n best!

  Jouw zonwering, volledig op maat gemaakt

  Jouw V642-Tumba pergola wordt volledig op maat gemaakt, net zoals alle andere pergola’s van Verano. De pergolazonwering wordt dus tot op de milllimeter nauwkerurig gemaakt, waardoor je gebruik kan maken van alle geschikte eigenschappen van zonwering.

  Jij bepaalt de afmetingen, de kleuren en het type bediening, waardoor het dus steeds een pergolazonwering naar jouw wens wordt!

  De V642-Tumba valt in de prijzen

  Vorig jaar (2020) werd deze schitterende pergola de winnaar van het Red Dot Design Award! Dit is internationaal de grootste prijs ter wereld voor design. Alle winnaars worden gepresenteerd in tentoonstellingen van over heel de wereld, in de Red Dot Design Museums, in jaarboeken én online!

  Qualicoat-kwaliteit

  Standaardkleuren van de Pallazzo zijn wit, crème wit, Volcan, Nero en Quartz. Daarnaast is er een ruime keuze uit andere kleuren. De coating draagt het internationale Qualicoat keurmerk. Qualicoat is het strengste keurmerk betreffende verf, lak en poedercoating op aluminium.

  Ledverlichting

  Een sfeervolle verlichting is onlosmakelijk verbonden met gezelligheid. Het is volgens ons onmogelijk om een ultieme relaxplek te creëren zonder aangepaste verlichting. Pallazzo gebruikt kwalitatieve ledspots om het geheel sfeervol te verlichten. Deze inbouwspots zijn volledig geïntegreerd in de overkapping. De spots en bedrading zijn weggewerkt in de liggers. Ledverlichting is uiterst energiezuinig en dat zal je geweten hebben. Zelfs na lange avonden op het terras met de verlichting aan zal je energiefactuur je gunstig gezind blijven.

  Sterk aanwezig maar onzichtbaar

  Om een zo groot mogelijke overspanning mogelijk te maken met zo weinig mogelijk palen, brengt Pallazzo onzichtbare versterking aan in de liggers of goot. Hierdoor ontstaat meer licht en meer vrije doorgang. Door deze onzichtbare versterking is de Pallazzo bovendien uitermate bestendig tegen sneeuw- en windbelasting.

  Eveneens aan het oog onttrokken is de afwatering: de waterafvoer is weggewerkt in de palen. De goot is bovendien voorzien van een bladvanger die garant staat voor een goede afvoer van regenwater.

  Afwerking

  De Pallazzo overkappingen blinken uit in hun minutieuze, nette afwerking. Alle bevestigingen zijn netjes weggewerkt in de constructie waardoor niemand ze opmerkt. We plaatsen de liggers onder een hellingshoek tussen de 7 en 22 graden. Dit zorgt ervoor dat er steeds een oplossing op maat is om het esthetisch niveau van de Pallazzo hoog te houden.

  Polycarbonaat

  Pallazzo maakt in zijn constructies gebruik van polycarbonaat. Dit uiterst licht materiaal maakt het optrekken van grote overspanningen mogelijk. Bovendien laat polycarbonaat 22 tot maar liefst 82 procent licht door, afhankelijk van de dikte en uitvoering. De polycarbonaat dakplaten van Pallazzo zijn voorzien van een uv‑beschermende coating. Deze coating voorkomt vergeling en veroudering.

  Pallazzo type 2

  Dit type Pallazzo is vervaardigd uit aluminium en is voorzien van een hoogwaardige afwerking. Bij dit type kies je uit twee goottypes:

  • een type met Victoriaanse uitstraling dat perfect samen gaat met een sierlijke bouwstijl
  • een type dat past bij een traditionele architectuur

  Pallazzo type 3

  Pallazzo type 3 is een moderne uitvoering in aluminium met een bijpassende moderne goot en dito palen. Deze Pallazzo heeft een minimalistisch design en komt helemaal tot zijn recht naast een moderne bouwstijl. Voor grotere overspanning versterken we de goot met staal zonder een extra paal te gebruiken.

   Pallazzo type 4 XXL

   Dé oplossing voor een ultragrote vrije overkapping?

   Die vind je met Pallazzo!

   Pallazzo type 4 is dankzij een staalversteviging verkrijgbaar in een opstelling van maar liefst 6 meter breed en 4 meter diep met slechts twee palen. Het spreekt voor zich dat je met deze constructie geniet van een overvloed aan licht en het gemak van een grotere vrije doorgang.

    Heeft u vragen over de Verano doekdaken?