Trespa

Home  > Afhaalpunt  > Trespa

Trespa

Trespa® is de meest bekende productnaam wanneer het gaat om het product High Pressure Laminate, afgekort HPL. Dit materiaal wordt in de volksmond ook vaak ‘Volkern-plaat’ genoemd, bestaat uit verschillende papierlaagjes of papierpulp die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst tot een harde, robuuste plaat. Hierbij worden de toplagen voorzien van een bepaalde kleur en/of structuur. Trespa® platen zijn uitermate geschikt als gevelbekleding voor geventileerde gevels, boeiboorden, dakkapellen en balkons.

Het oppervlak van de Trespa® plaat wordt volgens een unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing) aangebracht. Hierdoor is het oppervlak van een Trespa® plaat voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat.

Het oppervlak van de Trespa® plaat wordt volgens een unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing) aangebracht. Hierdoor is het oppervlak van een Trespa® plaat voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat. Trespa® platen zijn in tegenstelling tot overige High Pressure Laminate platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels in combinatie met thermohardende harsen worden samengeperst met als resultaat een zeer maatvaste plaat. Het dichte oppervlak heeft als voordeel dat vuil niet vastzet waardoor het makkelijk reinigbaar is.

Inspiratie

Heeft u vragen over Dakgoten?