Structurele zonwering

Home  >  Producten >  BuitenzonweringStructurele zonwering

Structurele zonwering van Renson

Voor onze verandazonwering werken we samen met 2 merken: Renson en Verano.
Lees hieronder meer uitleg over de verschillende verandazonweringen:

Structurele / architecturale zonwering (Renson)

Architecturale zonwering: Esthetische meerwaarde én praktische voordelen

Architecturale zonwering biedt u als gebruiker dubbel voordeel: het zorgt voor controle over de rechtstreekse lichtinval én er is de uitgesproken esthetische troef. Architecturale zonwering wordt structureel in de buitenzijde van uw woning verwerkt, zodat zowel het ontwerpeffect als de efficiëntie tijdloos zijn – ongeacht seizoen, temperaturen of (gebrek aan) zonneschijn. Kortom: het perfecte visitekaartje voor uw buitengevel!

  Verschillende uitvoeringen:
  Architecturale zonwering komt in diverse uitvoeringen, die zonder uitzondering op maat worden van uw project ontworpen en geplaatst worden. Zo kunt u kiezen voor een verticaal systeem, waarbij lamellen voor de ramen gemonteerd worden op dragers die in de buitengevel worden verankerd. Ook een horizontale uitvoering is mogelijk: in dit systeem monteren we de (eventueel gebogen) lamellen loodrecht op uitkragende dragers. Ten slotte vallen ook schuifpanelen onder de noemer architecturale zonwering. Die bestaan uit een aluminium raamwerk waarin lamellen gemonteerd zitten of zonwerend doek opgespannen is.

   Architecturale zonwering in uw project

   Welk type komt het best tot zijn recht op uw buitengevel? Dat hangt af van verschillende factoren: uw smaak en budget, de functie en oriëntatie van de doelruimte(s), de raamhoogte en -breedte … Geen evidente keuze dus, maar daar helpen wij u graag bij. Als specialist in zonwering (en ventilatie) weten wij namelijk perfect met welke uitvoering uw project maximaal gediend is. In ons gamma vindt u gegarandeerd de juiste match. Neem dus gerust contact met ons op voor een afspraak, of een kijkje in onze showroom. Uiteraard is hierbij ook uw architect, gevelbouwer of andere vakman welkom!

   1. Sunclips

   Horizontale zonweringsluifel met C-vormige geklipste lamellen. Gemonteerd op een vaste draagstructuur. Het Sunclips® systeem wordt horizontaal op de gevel geplaatst om het gewenste schaduweffect te bereiken. Sunclips® EVO is ideaal voor een meer aërodynamische uitvoering. Sunclips® EVO omvat 3 afmetingen SE.096, SE.130 en SE.176 met resp. 96, 130 en 176 mm als overmeten maat.

   • Architecturale eye-catcher
   • Hoekoplossingen mogelijk
   • Vangt uitzetting tengevolge van warmteverschillen op

    Loggialu

    Op zoek naar een gezond binnenklimaat voor in je veranda? Dan maak je met het Vegascreen de juiste keuze. Dit is een combinatie van een buitenzonwering en ventilatie die ervoor zorgt dat je je veranda kan omtoveren tot een comfortabele leefruimte. Met zijn elegante slanke kast, speelt het screen perfect in op de hedendaagse glasbouwtechniek en laat zich optimaal combineren met alle bouwstijlen.

    We zetten de voornaamste eigenschappen van het Vegascreen even op een rijtje:

    • Optimale aansluiting met zijgevel
    • Eenvoudige en snelle montage
    • Ideaal bij moeilijke montagesituaties
    • Revolutionaire doekspanning

    Beweegbare elementen

    In vele situaties laat de combinatie van eisen op vlak van gewenste zonwering, lichtinval en doorzicht de keuze voor een vaste zonweringsstructuur niet toe. in deze gevallen zijn meerdere beweegbare systemen mogelijk, zoals een zonwering met kantelbare lamellen. Dergelijke zonwering is volledig afsluitbaar en laat dus toe om, bij lage stand van de zon, de vensters volledig af te schermen van de zon. Bij hogere zonne- stand, of op bewolkte dagen, kan de zonwering geopend worden, waardoor opnieuw een goed doorzicht mogelijk wordt.

      Heeft u vragen over onze structurele zonwering?

      Heeft u vragen over onze structurele zonwering?