Houten ramen

Home  >  Producten >  Ramen en deuren > Ramen in hout

Houten ramen en deuren

De 10 voordelen van hout:

Houten ramen

1 hoog wooncomfort door thermische isolatie

Hout is poreus en heeft hierdoor een lange thermische geleidbaarheid (Lamba), in vergelijking met andere materialen. Hout is een goede isolator omwille van een hoge thermische weerstand. Door de goede isolatie is er geen sprake van koudebruggen en condensatieproblemen op het raam. Er is geen temperatuurverschil tussen het oppervlak en zijn omgeving, hierdoor vertoont hout ook geen koude-straling en geeft daardoor een warm gevoel.

2 nieuwe functionele eisen

Hout is een makkelijk bewerkbaar materiaal. Hierdoor is het eenvoudig om bestaand schijnwerk aan te passen aan nieuwe functionele eisen. Om nieuwe en betere beglazingen te kunnen plaatsen worden houten ramen aangeraden. Omdat hout makkelijk aanpasbaar is, kan het jarenlang meegaan.

3 realisatiemogelijkheiden

Alles hangt af van de gebruikte houtsoort. Elke houtsoort heeft andere specifieke eigenschappen en esthetische kenmerken. Volgens het fotomateriaal of de technische tekeningen die jij of je architect  ontwerpt of levert maken wij unieke maatwerken. Zo is het buitenschijnwerk uniek en voldoet het aan jouw persoonlijke smaak. Om het nog unieker te maken kan je een persoonlijke touch aanbrengen door een bepaalde kleur of afwerking te kiezen. Omwille van de hoge materiaalsterkte en stijfheid in verhouding tot het gewicht zijn grote raamafmetingen mogelijk.

4 meegaan met de nieuwste trends

Een voordeel van buitenschrijnwerk is dat je mee kan gaan met de kleurtrends. Als je de kleur van je huis niet mooi vindt kan je het gemakkelijk in een ander kleur verven.

5 geluidsabsorptie

Door afgestemde beglazing in combinatie met natuurlijke geluidsabsorptie worden storende geluiden maximaal weggewerkt, zowel naar binnen als naar buiten toe.

6 restauratiemogelijkheden

De meeste beschadigingen kunnen gemakkelijk en onzichtbaar bijgewerkt worden. Een paar voorbeelden van beschadigingen die bijgewerkt kunnen worden zijn: oppervlakkige krassen in de afwerking, een diepe beschadiging tot in het hout of het afbreken van een profilering.

7 ecologisch

Hout begint weer een trend te worden. Niet enkel om de artistieke redenen maar ook omwille van het ecologische aspect. Natuurbehoud staat centraal in het concept van duurzaam bouwen. Hout wordt beschouwd als een duurzaam element, dit lijkt op het eerst zicht misschien tegenstrijdig, want hout moet eerst afgekapt worden voordat het verwerkt kan worden.

8 hygroscopisch vermogen

Hout werkt door zijn vochtregulerende eigenschappen hygroscopisch, wat bijdraagt tot een gezond binnenklimaat. Bij vochtige omgevingslucht zal hout de waterdamp aantrekken en vrijgeven wanneer de omgevingslucht droog is. Dankzij het hygroscopisch vermogen krijg je een aangenaam en gezond binnenklimaat

9 onderhoudsvriendelijk

Het afgelakte buitenschrijnwerk is jaren onderhoudsvrij. Het onderhoud beperkt zich tot een jaarlijkse inspectie van de afwerking en het invetten van de rubberen dichtingen. Enkel aan de ongunstige kanten van een woning (zuid – westen) kan het na enkel jaren, door inwerking van gure weersinvloeden, noodzakelijk zijn om het hout bij te werken.

10 brandveiligheid

Hout bezit uitstekende brandwerende eigenschappen, wat de meeste mensen niet verwachten. Wanneer hout in brand staat verkoolt het eerst aan de oppervlakte waardoor het ontvlammen van de kern wordt vertraagd. Deze laag werkt brandvertragend en beschermt het onderliggende hout. Hierdoor heeft het een lage inbrandsnelheid met gevolg dat hout zijn mechanische sterkte voor langere tijd kan behouden.

Heeft u vragen over houten ramen?

Heeft u vragen over de houten ramen?