Dak- & gevelbekleding Sint-Truiden

Home  >  Producten >  dak- & gevelbekleding Dak- & gevelbekleding Sint-Truiden

Renson Gevelbekleding Sint-Truiden

Wij kiezen bewust voor het verdelen van aluminium gevelbekleding van Renson omdat aluminium een aantal sterke troeven heeft:

vraagt weinig onderhoud

gemiddelde levensduur van maar liefst 80 jaar

licht van gewicht

roest niet

Waarom Renson? Wel,  Renson gevelbekleding kenmerkt zich door zijn strak design, eigentijdse uitstraling en uitmuntende duurzaamheid.

Bovendien zijn de mogelijkheden legio: de keuze in uitvoering en kleurafwerking is haast eindeloos. Gevolg: het resultaat sluit voor de volle 100 procent aan bij jouw smaak en weerspiegelt perfect jouw persoonlijkheid en voorkeuren.

Wist je al dat Renson gevelbekleding zich overigens ook perfect leent voor binnenwanden? Binnen- en buitenkarakter die naadloos in elkaar vloeien: wie droomt er niet van?

Horizontale en verticale gevelbekleding Sint-Truiden

We plaatsen onze aluminium gevelbekleding, afhankelijk van het type, horizontaal of verticaal.

Hieronder geven we je graag een woordje uitleg over onze kwaliteitsvolle en duurzame producten:

1. Linarte: verticaal design

Voor liefhebbers van verticale bekleding hebben we Linarte in ons gamma

Je gevel in een nieuwe kleedje

Linarte gevelbekleding vormt de kers op de taart in de afwerking van je woning. Met Linarte van Renson kies je zowel binnen als buiten voor een creatief concept met stijl dat kwaliteit uitstraalt en duurzaamheid weerspiegelt.

Het gebruik van aluminium voor gevelbekleding heeft 2 grote voordelen:

 1. Aluminium is tegelijk licht en sterk.
 2. Aluminium is eindeloos combineerbaar en toe te passen volgens je eigen smaak. Het resultaat is een fraaie, moderne gevelbekleding met een hedendaags, strak en minimalistisch elan. De verticale belijning straalt een persoonlijk karakter
Creatief met kleur en stijl

Linarte staat synoniem voor een duurzame, kleurvaste en onderhoudsvriendelijke keuze in gevelbekleding. Echter: een persoonlijk charisma is minstens even belangrijk! Jouw huis, jouw thuis: dat moet karakter en eigenheid uitstralen. Dat is het geval met een aluminium gevelbekleding van Renson.

We bieden je hier twee verticale aluminium profieldesigns aan:

 • Linarte Even
 • Linarte Block

Deze zijn te verkrijgen in heel wat RAL-kleuren. De Block-profielen, beschikbaar in 2 dieptes van 16mm en 33mm, zijn bovendien combineerbaar met elkaar. Een ander idee voor een persoonlijke touch is het verwerken van lamellen, hout of ledstrips tussen de profielen. Dit resulteert in een unieke, eigentijdse look.

Val je voor een klassieke, moderne of hedendaagse stijl? Renson brengt je met zijn Linarte profielen zonder twijfel in de zevende ‘gevel’ 😊.

Goochelen met materialen en dessins

Linarte-profielen zijn onzichtbaar omdat we ze op een uiterst efficiënte manier d.m.v. clips monteren op een horizontale, achterliggende draagstructuur. Hiermee is vervorming door thermische uitzetting onmogelijk en behoort de afwerking van gebogen wanden eveneens tot de mogelijkheden.

Dat was het dan? Bijlange niet!

De mogelijkheden van Linarte gaan nog veel verder. Door te spelen met verschillende materialen creëren we een nog persoonlijker concept. Naast buitenstopcontacten, kraantjes en brievenbussen, integreren we ook houten dessins in de aluminium profielen. Wat denk je van je huisnummer of logo, mooi verwerkt in je unieke Linarte gevel?

Totaalprojecten met een Linarte gevelbekleding

Is je buitengevel aan verfraaiing toe? Snakken de wanden van je interieur naar een hedendaagse look? Of ben je op zoek naar leuke creaties voor de binnen en/of buitenzijde van de woning of je bedrijfsgebouw? Vind inspiratie in onze vernieuwde brochure!

Als professional neem je contact op met je Renson contactpersoon.

Particulieren zijn welkom in onze Renson showroom waar je kennis maakt met de talloze mogelijkheden en krachtige troeven van onze Linarte gevelbekleding.

2. Linius: horizontaal design

Hou je meer van een horizontale bekleding? Hier is Linius!

Linius mag gezien worden

Gevelbekleding is bepalend voor het esthetische en duurzame succes van jouw project. Specialist Renson werkte samen met Linius een totaaloplossing uit voor horizontale aluminium gevelbekleding. Deze kenmerkt zich, net zoals zijn verticale tegenhanger, door onberispelijke kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Door de eindeloze mogelijkheden en de niet te miskennen esthetische meerwaarde is Linius een geliefd product in ons gamma.

Strakke look en multi-inzetbaar

Wie wil er nu geen onderhoudsvriendelijke gevelbekleding?

Linius is de perfecte keuze voor onbezorgd genieten: de profielen zijn uitermate geschikt voor het accentueren van wanden in interieurs of voor bekleding van deuren, kantelpoorten en sectionale poorten. Zo gaat de poort of deur op in het totaalbeeld van je gevel: prachtig!

Het kan haast niet anders: met de talloze mogelijkheden van Linius krijg je de horizontale gevelbekleding die in alle opzichten aan jouw wensen voldoet. Extra troef: door de onzichtbare montage van de profielen is het strakke design helemaal af!

Werk samen met een specialist!

Ga voor je horizontale én verticale gevelbekleding in zee met een specialist!

Renson heeft alle expertise, producten én service in huis om van jouw project een succes te maken! Nieuwbouw- of renovatieproject? Wij toveren elk project om tot een streling voor het oog!

Deceuninck dakrandoversteken

Een andere trotse partner is Deceuninck. Zij voorzien jou van kwalitatieve producten voor dakrandoversteken en gevelbekleding.

1. Dakrandoversteken in pvc

Deceuninck’s serie dakrandoversteken in pvc is ideaal om je huis nog beter te beschermen. Het verfraait bovendien je nieuwe of gerenoveerde woning en straalt een duurzaam imago uit, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Nog niet helemaal overtuigd? Met deze troeven ongetwijfeld wel!

Weinig onderhoud nodig

Waterbestendig

• Ruime keuze natuurlijke, tijdloze kleuren waarin ook ramen verkrijgbaar zijn

Design: een streling voor het oog

Deceuninck is wereldleider in pvc profielen voor de bouwsector. Het fraaie design van het uitgebreid productgamma in dakbekleding, gootbekleding en dakrandbekleding doet deze productlijn alle eer aan.

Eenvoudige montage

Monteren is kinderspel dankzij het tand- en groefsysteem en onzichtbare bevestigingsclips. Standaardgereedschap volstaat!

Onderhoudsvriendelijk

Door hun hoogkwalitatieve afwerking vragen deze gevelbekledingsprofielen een absoluut minimum aan onderhoud.

Milieuvriendelijk: 100% te recycleren

Wist je dat pvc 100% te recycleren is?

Deceuninck is bekommerd om onze planeet en is bijgevolg de grootste recycleerder van harde kunststof in de Benelux. Ze  verwerken 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe kozijnsystemen en bouwproducten.

2. Dakrandoversteken in Twinson

Zoek je het beste uit twee werelden? Dan ga je voor Twinson!

Twinson?

Dakrandoversteken in Twinson bundelen alle voordelen van hout en van kunststof in een innovatief, stijlvol, duurzaam en onderhoudsarm materiaal.

Twinson is een materiaal dat een natuurlijke look & feel uitstraalt: het combineert het warme gevoel van hout en het gebruiksgemak, het duurzame karakter en het onderhoudsgemak van pvc.

Daarom kies je voor Twinson:

 • warm gevoel van echt hout
 • weinig onderhoud nodig
 • waterbestendig

De Twinson-profielen voor dakrandoversteken en de bijbehorende afwerkingsproducten bestaan in 4 natuurlijke kleuren.

Amper onderhoud

Twinson heeft een bijzonder hoog onderhoudsgemak. In tegenstelling tot hout heeft Twinson geen vernis- of olielaag nodig. Gunstig voor de portemonnee én je vrije tijd!

Montage is een makkie

Monteren is kinderspel dankzij het tand- en groefsysteem en onzichtbare bevestigingsclips. Standaardgereedschap volstaat!

Deceuninck gevelbekleding

Ook de buitengeveloplossingen van Deceuninck zijn vervaardigd in Twinson of in pvc. Daarom vormen ze de perfecte aanvulling op de isolatie bij je nieuwbouw- of renovatieproject. De grote voordelen zijn bijgevolg dezelfde als die bij de dakrandoversteken:

Onderhoudsvriendelijk

Makkelijk te plaatsen

Ruim kleurenpallet: in dezelfde kleuren zijn ramen beschikbaar

1. Standaard gevelbekleding met pvc toplaag in pvc

Hiermee biedt Deceuninck een budgetvriendelijke gevelbekleding aan met een hoge duurzaamheidsgraad.

Verkrijgbaar in 9 matte kleuren

Onderhoudsvriendelijk

Snelle en eenvoudige plaatsing

Makkelijke montage

De plaatsing gebeurt in no time dankzij tand- en groefsysteem en onzichtbare bevestiging. Standaard gereedschap volstaat.

Onderhoudsvriendelijk

Standaard gevelbekledingsprofielen hebben een onderhoudsvriendelijke pvc‑toplaag.

Een hart voor het milieu: 100% te recycleren

Nogmaals: Deceuninck is de grootste recycleerder van harde kunststof in de Benelux. Wij zijn terecht trots op onze partner!

Isofinish®: het isolatie- en afwerkingsconcept voor buitengevels

Tot 20% energie besparen: het kan! Deceuninck is partner van Isofinish®, een compleet, innovatief concept voor buitengevelisolatie en -afwerking. Dankzij de ultradunne isolatieplaten en regelbare gevelschroeven zorgt Isofinish® voor een kwalitatief, doorlopend isolatieschild waardoor je tot 20% energie bespaart. Wie wil dat niet!

2. Standaard gevelbekleding met houtnerfstructuur in pvc

Hiermee biedt Deceuninck een budgetvriendelijke gevelbekleding aan met een hoge duurzaamheidsgraad.

Verkrijgbaar in 9 matte kleuren

Onderhoudsvriendelijk

Snelle en eenvoudige plaatsing

3. Premium gevelbekleding vlak in pvc

Aan welke eisen moet jouw gevel voldoen? Uiteraard: hij moet onderhoudsarm zijn, uiterst duurzaam en tot in de puntjes afgewerkt! De nieuwe Deceuninck Premium gevelplank biedt voor al deze eisen de geschikte oplossing en biedt bovendien een perfecte afwerking tot in het kleinste detail. Maar er is meer!

Door hun extreem kwalitatieve afwerking zijn deze Premium profielen esthetische pareltjes.

Ze blinken uit in onderhoudsvriendelijkheid.

Ze zijn verkrijgbaar in een ruim kleurenpalet, net zoals de tinten van de Deceuninck ramen.

Het verschil met de standaard uitvoering zit in de ruimere kleurenkeuze en de toegepaste veredelingstechniek bij de Premium versie.

Stijlvolle gevelbekleding

Deze Premium-reeks is beschikbaar in 4 donkere tinten. Hierdoor speel je niet enkel feilloos in op de huidige trends maar maak je bovendien een veilige keuze voor de toekomst.

Montage: snel en simpel

Maximale functionaliteit verzekerd met deze Premium-gevelbekleding!

In de eerste plaats blinken deze gevelplanken in pvc uit in installatie- en onderhoudsgemak. De montage gebeurt in no-time op een achterliggende draagstructuur.

Isolatie: energetische topprestaties

De Premium gevelbekleding van Deceuninck geeft je woning een esthetische boost! Ook je portemonnee is blij want door zijn energetische topprestaties daalt je energiefactuur. Andere pro’s in de Premium-lijn van Deceuninck zijn:

 • de beperkte dikte
 • licht in gewicht maar toch robuust
 • te gebruiken als duurzame finale afwerkingslaag of gecombineerd met de meest uiteenlopende isolatiematerialen en isolatiediktes
 • te gebruiken als geventileerde voorzetgevel als deel van een totaalisolatieconcept waardoor je recht hebt op subsidies

100% milieuvriendelijk

We kunnen het niet genoeg herhalen: Deceuninck is de koning in het recycleren van harde kunststof in de Benelux.

Amper onderhoud

Geniet van al die extra vrije tijd!

  4. Premium gevelbekleding in pvc

  Deze variant heeft verder dezelfde troeven als Premium gevelbekleding vlak in pvc:
  duurzame gevelbekleding in pvc
  eenvoudig te verwerken
  snel geplaatst
  complementair met de gevelisolatie
  uitgebreide kleurkeuze, passend bij de Deceuninck-ramen
  onderhoudsvriendelijk

  5. Open premium-gevelbekleding in Twinson

  Klaar voor een staaltje architecturale hoogstand?
  gevelbekleding in Twinson-materiaal
  open gevelbekleding
  ventilerende eigenschappen
  montage van profielen met kleine tussenruimtes naast elkaar zorgen voor een bijzonder accent
  perfect combineerbaar met isolatie
  gepatenteerde onzichtbare bevestigingsclips

  6. Open premium-gevelbekleding in Twinson

  De ideale gevelbekleding voor het isoleren van de gevel met een natuurlijke look & feel.
  gesloten gevelbekleding
  geïntegreerde ventilatie-eigenschappen
  perfecte combinatie met isolatie
  gepatenteerde onzichtbare bevestigingsclips

  Durasid pvc gevelbekleding

  Durasid is onze partner in houtlook gevelbekleding in pvc voor zijgevels, topgevels, erkers, dakkapellen, tuinhuisjes, poolhouses en andere constructies. Zowel voor nieuwbouw als voor totaalrenovaties is Durasid jouw place to be.

  De Durasid panelen bestaan uit een kern van hardschuim, bedekt met een duurzame, gecoëxtrudeerde toplaag. In de toplaag brengen we een decoratieve houtnerfstructuur aan waardoor de Durasid pvc gevelprofielen een warme uitstraling met duurzaamheid en onderhoudsgemak combineert.

  Dit maakt van Durasid een slim en volwaardig alternatief voor gevelbekledingen in andere courante materialen.

  We lichten graag kort de verschillende types Durasid toe.

  1.   Durasid Original

  Durasid Original gevelbekleding is beschikbaar in allerlei tijdloze en rustgevende kleuren die niet afbladderen.

  2.   Durasid Urban

  De Urban gevelbekleding is voorzien van een licht gestructureerde toplaag en heeft een strakke maar warme uitstraling. Je houdt van deze collectie als je kiest voor een hedendaagse bouwstijl.

  3.   Durasid Elegance

  Durasid Elegance is voorzien van een fijne houtnerfstructuur. Deze is aangebracht op de hardschuimpanelen met een horizontaal lamellenprofiel. Op die manier creëert Durasid met zijn Elegance-lijn een elegante gevelbekleding.

  Heeft u vragen over onze dak- en gevelbekleding?